Update: Storing berichten Belastingdienst verholpen

Update 16-05-2019:

De storing rondom het ontvangen van het Servicebericht uitstel (SBU) is verholpen. De uitstelberichten over 2018 worden dagelijks teruggekoppeld door de Belastingdienst. Uitstelberichten over 2017 worden wekelijks teruggekoppeld. Hierbij wordt alleen nog aangegeven welke aangiften nog verzonden moeten worden.

Sinds twee weken treden er regelmatig problemen op rondom het ontvangen van het Servicebericht uitstel (SBU). Deze storing heeft ook betrekking op andere berichtgeving, zoals de SBA en de VIA.

Vorige week berichtte de Belastingdienst nog dat de problemen verholpen zijn:

(verholpen) Verstoring: Digipoort SBR

9 mei 2019 17:48

Geachte relatie,

De vertraging in het afleveren van ontvangstbevestigingen en het probleem van het niet kunnen ophalen van gegevens via Digipoort is verholpen.

Met vriendelijke groet,

Servicedesk Ondersteuning Digitaal Berichtenverkeer

Dat bleek echter niet het geval en na herhaaldelijke meldingen geeft nu ook de Belastingdienst aan dat er sprake is van een verstoring. De actuele status van de storing volgt u op de website van de Belastingdienst. Er is helaas nog geen zicht op wanneer de storing verholpen zal zijn.

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.