Beconuitstel 2017: Eigen PKI-certificaat verplicht voor uitstelregeling belastingconsulenten

Al een aantal jaren wordt er aangekondigd dat fiscale dienstverleners een eigen PKIoverheid-certificaat moeten gaan aanschaffen om gebruik te maken van de uitstelregeling Belastingconsulenten. Dit besluit is echter een aantal keer uitgesteld. Het laatste officiële bericht van de Belastingdienst stamt uit 2015:

Publicatiedatum 27 november 2015

U kunt met een PKI-verzamelcertificaat toch nog beconuitstel krijgen tot de uitstelcampagne van 2017. Na zorgvuldige besluitvorming is voor een verantwoorde, geleidelijke overgang gekozen.

Ook kunt u tot de uitstelcampagne 2017 nog op de huidige wijze – brieven en cd’s – op de hoogte blijven van uitstelbeslissingen van het team Centrale Verwerking Uitstel.

Wilt u meer hierover weten, stel dan uw vragen op de sessie eOverheid op de Intermediairdagen. Is de Intermediairdag in uw regio al geweest, of bent u niet in de gelegenheid om een Intermediairdag te bezoeken, dan kunt de opnames van deze sessie naderhand bekijken.

Vanaf aangiftejaar 2017 is het definitief niet meer mogelijk om met een PKI-verzamelcertificaat uitstel aan te vragen via de uitstelregeling belastingconsulenten. Vanaf maart 2018 wordt er uitsluitend digitaal teruggekoppeld, dus niet meer per brief of cd. Deze ‘nieuwe dienst’ is alleen beschikbaar voor fiscale dienstverleners die beschikken over SBR-aangiftesoftware (Fiscaal-online.nl dus!) én een eigen PKIoverheid-certificaat. Voor fiscale dienstverleners die geen eigen PKI-certificaat hebben bestaat na 1 maart 2018 alleen nog de mogelijkheid van individueel uitstel.

PKIoverheid-Certificaat

Met een eigen PKI-certificaat ontvangt u serviceberichten aanslag (SBA). Zonder het certificaat ontvangt u deze berichten niet meer. De Belastingdienst stopt namelijk per 1 maart 2018 met de terugkoppeling via brief en/of cd-rom. Voor vragen kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

Gratis uitstelregeling bij aanschaf van een PKIoverheid-certificaat!

Als u via Fiscaal-online.nl een PKIoverheid-certificaat aanschaft krijgt u de uitstelregeling belastingconsulenten (t.w.v. 89,95) gratis!

Bekijk de aanbieding »

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.