Wat is opgaaf ICP?

U bent hier:

Wat is opgaaf ICP? Opgaaf ICP is de aangifte van intracommunautaire prestaties. Intracommunautaire prestaties zijn alle diensten en leveringen naar andere EU-landen.

Exporteert u diensten of goederen naar ondernemingen in andere EU-landen? Dan bent u verplicht opgaaf ICP te doen. Opgaaf ICP wordt meestal in combinatie met een btw-aangifte gedaan. Op die aangifte geeft u namelijk aan welk gedeelte van uw prestaties aan andere EU-landen gericht waren. De gegevens van die zakelijke transacties worden tussen EU-landen onderling uitgewisseld. De Belastingdienst controleert vervolgens de transacties aan de hand van de opgaaf ICP.

Levering aan het buitenland

De intracommunautaire leveringen (ICL) bestaan uit producten. Het zijn alle producten die aan ondernemingen in andere EU-landen geleverd worden. Levert u aan consumenten in het buitenland, dan hoeft u deze niet mee te nemen in de opgaaf ICP. De opgaaf ICP is puur voor leveringen aan btw-plichtige ondernemers in andere EU-landen.

Diensten in het buitenland

Naast leveringen geeft u ook de diensten die u levert aan bedrijven in andere EU-landen op.  In principe worden alle diensten opgegeven. Hier zijn een aantal uitzonderingen op.

Zie ook: Wat is het verschil tussen leveringen en diensten voor de opgaaf ICP?

 

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.