Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

U bent hier:

Wanneer moet ik suppletie aangifte doen? Als u een btw-aangifte naar de Belastingdienst heeft verstuurd, kunt u die alleen nog wijzigen of aanvullen met een suppletie omzetbelasting.

Het versturen van een suppletie omzetbelasting is niet in alle gevallen noodzakelijk.

Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Heeft u dit jaar of in de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw aangegeven? Dan bent u verplicht dit te melden aan de Belastingdienst. Er kan dan spraken zijn van een van de volgende situaties:

  • U moet een aangifte over een bepaald tijdvak corrigeren.
    Vermeld in uw suppletie aangifte dan het tijdvak en de gecorrigeerde gegevens voor dat tijdvak.
  • U moet een heel kalender- of boekjaar corrigeren.
    Vaak blijkt na afloop van het jaar dat u correcties moet doen op de aangiften die u heeft ingediend. Bijvoorbeeld bij het opmaken van de jaarrekening. U vermeldt bij de suppletie omzetbelasting de gecorrigeerde gegevens voor het hele jaar.

Zie ook: Hoe doe ik suppletie omzetbelasting?

Correctie van 1.000 euro of minder

Is correctie van uw aangifte(n) nodig? En blijkt dat u 1.000 of minder terugkrijgt of moet betalen? Dan mag u deze verwerken in de eerstvolgende btw-aangifte. Verwerk de correcties in de juiste rubrieken van de aangifte. U krijgt hierover geen naheffingsaanslag.

Zie ook: Drempelbedrag suppletie omzetbelasting

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.