Correctie aangifte inkomstenbelasting indienen

U bent hier:

Heeft u een fout ontdekt in de aangifte inkomstenbelasting? Een correctie aangifte inkomstenbelasting is mogelijk totdat de definitieve aanslag is opgelegd.

Corrigeer een fout in de aangifte inkomstenbelasting

Het komt regelmatig voor dat belastingplichten een fout in de aangifte ontdekken nadat de aangifte al is verzonden. Deze fouten zijn gelukkig eenvoudig te herstellen, mits er nog geen definitieve aanslag is opgelegd. Pas de aangifte aan in “Mijn Belastingdienst” of gebruik uw aangifte programma om de aangifte te wijzigen. De belastingdienst neemt de laatst ingediende aangifte in behandeling. Is uw eerste aangifte al in behandeling genomen? Dan kan het zijn dat de tweede aangifte niet in uw voorlopige aanslag wordt meegeneomen. U ontvangt dan vaak binnen zes weken een tweede voorlopige aanslag.

Aangifte corrigeren in softwarepakket

Ontdekt u een fout in de aangifte? Met een goed softwarepakket kunt u de aangifte moeiteloos aanpassen. Zo verstuurt u  de correctie aangifte inkomstenbelasting met één druk op de knop naar de Belastingdienst. Deze neemt ook dan de laatste aangifte in behandeling. U bent zo niet afhankelijk van Mijn Belastingdienst of het DigID van de gebruiker.

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.