Aangifte inkomstenbelasting

Aangifte inkomstenbelasting (IB)

Op dit moment zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van de aangifte inkomstenbelasting (IB). Zodra de module optimaal getest is, zal deze gepresenteerd worden aan alle gebruikers. Als u een account heeft wordt u daarvan automatisch op de hoogte gesteld. Op deze pagina vindt u extra informatie over de vorderingen.

Wat krijgt u bij een licentie aangifte IB?

In eerste instantie worden de twee meest gebruikte aangiftesoorten opgeleverd. Dit zijn de aangifte voor particulieren en de aangifte voor ondernemers. Bij de aangiften wordt het mogelijk om de aangifte samen met een fiscaal partner te verdelen en in te dienen. Met de licentie zal het mogelijk zijn om aangiftes over belastingjaren 2017 en 2018 te versturen. Zodra de aangiften gereed zijn wordt de focus gelegd op het ophalen van de vooraf ingevuld aangifte (VIA).

Wanneer is de aangifte beschikbaar?

We willen de ontwikkeling van de aangifte voor particulieren en de aangifte voor ondernemers zo snel mogelijk afronden. Helaas kunnen we nog geen belofte doen voor een harde lanceerdatum, maar we zetten alles op alles om de modules vóór 1 maart 2019 te lanceren.

Wat kost de aangifte IB?

Fiscaal-online.nl biedt u de laagste prijs voor online aangiftesoftware. Onze aangifte inkomstenbelasting is daarop geen uitzondering. Deze prijs wordt binnenkort bekend gemaakt! Met uw licentie verstuurt u een onbeperkt aantal aangiften. Per aangifte betaalt u, zoals u gewend bent, met credits. U betaalt dus alleen voor wat u gebruikt.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Alle gebruikers van Fiscaal-online.nl worden automatisch op de hoogte gesteld. Bent u (nog) geen gebruiker? Maak vrijblijvend een proefaccount aan en we houden u op de hoogte.

Vraag en antwoord

Wat wordt er naast de particuliere- en ondernemersaangifte nog meer mogelijk?

Na de oplevering van de particuliere- en ondernemersaangifte zal er gewerkt worden aan de volgende onderdelen:

  • Servicebericht Aanslagen
  • F-formulier (voor overleden belastingplichtigen)
  • C-formulier (voor buitenlandse belastingplichtigen)
  • M-formulier (voor belastingplichtigen in migratiejaar)

Afhankelijk van de vraag zal in de toekomst gekeken worden naar:

  • Voorlopige aanslagen
  • Toeslagen

Kan ik de aangifte IB vanaf 1 maart versturen?

Op dit moment kunnen wij nog geen harde beloftes doen over de opleverdatum van de aangifte inkomstenbelasting. We zetten alles op alles om vóór 1 maart gereed te zijn. Met uw account blijft u automatisch op de hoogte.

Heb ik een PKIoverheid-certificaat nodig?

In principe kunt u gebruik maken van het PKIoverheid-verzamelcertificaat van Fiscaal-online.nl. We adviseren echter om een eigen PKIoverheid-certificaat te nemen. Met uw eigen certificaat ontvangt u het servicebericht aanslagen en kunt u gebruik maken van de VIA (vooraf ingevuld aangifte).  Zonder een eigen certificaat kunt u daar helaas geen gebruik van maken.

Bij Fiscaal-online.nl krijgt u 50 euro korting op uw PKIoverheid-certificaat.

Gratis account aanmaken »