Service Bericht Uitstel (SBU) nu beschikbaar

Vanaf dit jaar verstuurt de Belastingdienst voor voor iedereen die gebruik maakt van de uitstelregeling belastingconsulenten een Service Bericht Uitstel (SBU). Het SBU is de digitale terugkoppeling over uw uitstelverzoeken.

Wanneer ontvangt u terugkoppeling?
De Belastingdienst bepaalt wanneer de terugkoppeling verstuurd wordt. Dit heeft onder andere te maken met de datum waarop de uitstelverzoeken zijn ingediend. Sinds week 20 zijn de eerste serviceberichten beschikbaar. De Belastingdienst ververst de terugkoppeling iedere nacht. Zo heeft u iedere dag de meest recente gegevens in uw Service Bericht Uitstel staan.

Hoe bekijkt u het Service Bericht Uitstel?
Gebruikers van Fiscaal-online.nl zien bij de uitstelregeling de knop “Servicebericht bekijken” staan. Daarachter staan per beconnummer de uitstelgegevens, het inleverschema en eventuele waarschuwingen. Als er nog geen terugkoppeling gegeven is wordt er nog niets weergegeven.

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.