Nieuw: Middeling inkomstenbelasting

Vanaf nu is het ook mogelijk om via Fiscaal-online.nl een middelingsberekening te maken.

Bij middeling worden de inkomens uit werk en woning van drie aaneengesloten jaren opgeteld. Daaruit volgt een gemiddeld inkomen over die jaren, waarover de belasting per jaar opnieuw berekend kan worden. Als dat verschil groter is dan 545 euro kan er belasting teruggevraagd worden. Hiervoor moet de belastingplichtige wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Middelingsverzoek indienen
Voor elke particulier kunt u een middelingsverzoek starten. Fiscaal-online.nl berekent voor u de mogelijke teruggaaf en voegt deze berekening bij de verzoekbrief naar de inspecteur. De Belastingdienst accepteert tot op heden namelijk alleen middelingsverzoeken op papier. Hiervoor is een aparte aanbiedingsbrief opgesteld.

Middeling proberen? Maak een gratis account aan!

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.