Meer ICP-aangiftes door groei webshops en webwinkels

In de eerste helft van 2017 is het gebruik van de module Opgaaf ICP verdubbeld, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Een belangrijke oorzaak? De aanhoudende groei van webwinkels in Nederland. Webshops die producten leveren aan klanten in het buitenland zijn verplicht om opgaaf ICP te doen. Deze groei wordt voornamelijk veroorzaakt door drie dingen:

1.      Meer webshops betekent meer leveringen aan buitenland

Volgens cijfers van het CBS waren er begin dit jaar ruim 32.000 webwinkels in Nederland. Deze groei zorgt ook voor een toename in het aantal btw- en ICP-aangiftes. Door de makkelijke handel tussen EU-landen leveren Nederlandse webshops ook steeds meer aan buitenlandse klanten.

[intrigger scenario=”2271″]

2.      Webshops worden groter

Niet alleen het aantal webshops steeg enorm, maar ook de omzet. Veel webshops moeten door deze groei uitwijken naar commerciële aangiftesoftware. Het aangifteprogramma van de Belastingdienst laat namelijk slechts 100 regels per categorie toe. Dus voor iedere ICP-aangifte met meer dan 100 regels moet men gebruik maken van aangiftesoftware, zoals Fiscaal-online.nl.

3.      Besparing van tijd en kosten

Ook voor webshops die minder dan 100 regels benutten is opgaaf ICP-module een uitkomst gebleken. Het regel voor regel invoeren van alle intracommunautaire prestaties is tijdrovend en omslachtig. Door alle gegevens tegelijk te importeren bespaart men kostbare tijd. En zoals bekend: tijd is geld.

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.