Waaruit bestaat opgaaf ICP?

U bent hier:

Waaruit bestaat opgaaf ICP? Opgaaf ICP bestaat uit twee onderdelen. U geeft zowel de gedane leveringen als de verleende diensten aan andere EU-landen aan. Inhoudelijk wordt per btw-nummer het bedrag van de prestatie doorgegeven.

Net als de btw-aangifte bestaat ook de opgaaf ICP uit verschillende onderdelen.

Onderdeel fiscale eenheid

Doet u opgaaf ICP voor een onderneming in een fiscale eenheid? Als de fiscale eenheid zelf geen btw-aangifte doet kunt u de opgaaf ICP voor die onderneming doen.

Correcties eerdere opgaaf ICP

Wilt u eerdere ICP-opgaves corrigeren? Dan geeft u per regel het volgende aan:

  • Het tijdvak dat u wilt corrigeren
  • Het btw-nummer waarop de correctie betrekking heeft
  • Het correctiebedrag

Met een + of – geeft u aan of het oorspronkelijke bedrag verhoogd of verlaagd moet worden.

Intracommunautaire leveringen en diensten

Vervolgens vult u de goederen en diensten in die u hebt geleverd aan andere EU-landen. Per btw-nummer vult u in wat het bedrag is en of het een levering op dienst betreft.

LET OP: Bij de Belastingdienst kunt u maximaal 100 regels invoeren voor de opgaaf ICP. Wilt u meer prestaties aangeven? Dan bent u gebonden aan commerciële software. Bij de opgaaf ICP van Fiscaal-online.nl geeft u tot 10.000 regels per rubriek (leveringen / diensten) op.

 

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.