Rente suppletie omzetbelasting

U bent hier:

Rente suppletie omzetbelasting. Heeft u te veel of te weinig btw aangegeven? Dan moet u een suppletie omzetbelasting versturen. Afhankelijk van de termijn waarin u de suppletie aangifte verstuurt moet u belastingrente betalen.

Te veel btw aangegeven

Heeft u dit belastingjaar, of de afgelopen vijf jaar te veel btw aangegeven én betaald? Dan moet u dit zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting. Als u vervolgens btw terugkrijgt van de Belastingdienst kan het zijn dat u over dit bedrag rente ontvangt. Deze rente heet de belastingrente. Belastingrente is een vergoeding voor de gemiste rente. Let op: de Belastingdienst keert niet altijd belastingrente uit.

Te weinig btw aangegeven

Heeft u dit belastingjaar, of de afgelopen vijf jaar te weinig btw aangegeven én betaald? Dan moet u dit zo snel mogelijk corrigeren met een suppletie omzetbelasting. Als u vervolgens btw moet betalen aan de Belastingdienst kan het zijn dat u over dit bedrag rente moet betalen. Daarnaast kunt u in sommige gevallen een boete krijgen.

  • Stuurt u het suppletieformulier binnen 3 maanden na afloop van het jaar waarin u de btw moest betalen? Dan betaalt u geen belastingrente. Wel kunt u een verzuimboete krijgen van 5% van het btw-bedrag dat u moet betalen.
  • Stuurt u geen suppletieformulier, terwijl u te weinig btw hebt aangegeven? Dan kunt u een vergrijpboete krijgen. Deze is meestal hoger dan een verzuimboete.

Zie ook: Wanneer moet ik suppletie aangifte doen?

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.