Inloggegevens btw-aangifte

U bent hier:

Iedere ondernemer ontvangt van de Belastingdienst een gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord. Deze gegevens worden automatisch toegestuurd, nadat u zich ingeschreven heeft bij de KvK. Met deze inloggegevens doet u btw-aangifte bij de Belastingdienst onder ‘Inloggen voor ondernemers‘.

De inlognaam en het wachtwoord worden apart verstuurd. Dit zijn twee losse berichten. Deze worden slechts één keer automatisch verstrekt. Als u de inloggegevens niet meer heeft, kunt deze opnieuw aanvragen bij de Belastingdienst. Als uw e-mailadres gekoppeld is, kunnen de gegevens per e-mail opgevraagd worden. Zo niet, dan duurt het tot 10 werkdagen voor u de nieuwe gegevens van de Belastingdienst per post ontvangt.

Zie ook: Deadlines btw-aangifte

Geen inloggegevens btw-aangifte nodig via softwarepakket

Maakt u gebruik van commerciële software? Dan heeft u geen inloggegevens van de Belastingdienst nodig om aangifte te doen. De btw-aangifte wordt vanuit uw pakket automatisch naar de Belastingdienst verstuurd. U krijgt automatisch bericht van de Belastingdienst. Dit kan een ontvangstbevestiging of een foutmelding zijn.

Door in te loggen in het beveiligde gedeelte van de Belastingdienst is de status en de terugkoppeling van de btw-aangifte altijd in te zien. De software haalt deze status ook voor u op.

Direct btw aangifte versturen vanuit uw softwarepakket via Fiscaal-online.nl

Deel dit bericht: