Hoe krijg ik een beconnummer?

U bent hier:

Hoe krijg ik een beconnummer? Een beconnummer vraagt u aan bij de Belastingdienst. Hiervoor moet u ingeschreven staan als ondernemer voor de btw én geregistreerd staan als belastingconsulent.

Als u geregistreerd bent als belastingconsulent of administratiekantoor bij de Kamer van Koophandel (KvK) en de Belastingdienst kunt u een beconnummer aanvragen. Het aanvragen van dit nummer verloopt via een formulier op de website van de Belastingdienst. Het formulier moet afgedrukt worden. Vervolgens stuurt u dat op naar de Belastingdienst.

Zie ook: Hoe vraag ik uitstel aan?

Uitstel aanvragen met beconnummer: beconuitstel

Met uw beconnummer vraagt u eenvoudig uitstel voor uw klanten aan. Bovendien kunt u met uw beconnummer het servicebericht uitstel ophalen. Dat is het retourbericht voor uw uitstelverzoeken, met daarin het inleverschema.

Zie ook: Wat is het servicebericht uitstel (SBU)?

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.