Hoe doet u aangifte inkomstenbelasting?

U bent hier:

Hoe doet u aangifte inkomstenbelasting? Dat kan op verschillende manieren. Veel particulieren versturen de aangifte ib gratis via de website van de Belastingdienst. Aangifte doen via de Belastingdienst is voor een belastingconsulent vaak echter te beperkt. Zij maken daarom gebruik van een softwarepakket.

Wanneer doet u aangifte inkomstenbelasting?

U doet uiterlijk voor 1 mei aangifte inkomstenbelasting. Als u die datum niet haalt, vraagt u uitstel aan bij de Belastingdienst. Dit doet u online via de website van de Belastingdienst, of via de Belastingtelefoon. Een belastingconsulent maakt uiteraard gebruik van de uitstelregeling belastingconsulenten. Doet u voor 1 april al uw aangifte? Dan ontvangt u voor 1 juli al een bericht van de Belastingdienst. Doet u te laat aangifte? Dan loopt u het risico op een verzuimboete. Het is daarom verstandig om tijdig uitstel aan te vragen. U krijgt dan uitstel tot 1 september.

Aangifte doen met software

Verstuurt u de aangifte voor meer personen? Maak dan gebruik van aangiftesoftware. Met de aangiftesoftware verstuurt u moeiteloos de aangifte inkomstenbelasting voor particulieren en ondernemers. Hiervoor hoeft u niet in te loggen bij de Belastingdienst. Bovendien ontvangt u het servicebericht aanslag (sba) en de digitale terugkoppeling over de aangifte.

 

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.