Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?

U bent hier:

Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting? Aangifte vennootschapsbelasting, ook wel VPB genoemd, verstuurt u op verschillende manieren. U kunt de aangifte uiteraard via de website van de Belastingdienst versturen, maar helaas kent dit programma wat beperkingen. Veel ondernemingen werken daarom met speciale software voor hun aangifte.

Hoe doet u aangifte vennootschapsbelasting (VPB) bij de Belastingdienst? Aangifte VPB verstuurt u door in te loggen op ‘Inloggen voor ondernemers‘. Dit is het speciale ondernemers-gedeelte van de Belastingdienst.

Zie ook: Wat is vennootschapsbelasting?

Aangifte VPB bij de Belastingdienst

Aangifte doen bij de Belastingdienst is mogelijk via het beveiligde gedeelte voor ondernemers. Dit kan echter niet voor alle ondernemingen. Bij de digitale aangifte vennootschapsbelasting via internet kunt u maximaal vijf jaarrekeningen invullen. Een fiscale eenheid met meer dan 3 dochtermaatschappijen kan dus niet via internet aangifte doen.

Aangifte VPB voor fiscale eenheden

Als u meer jaarrekeningen in uw aangifte vennootschapsbelasting moet verwerken, dan kunt u dit doen met Fiscaal-online.nl. In tegenstelling tot de software van de Belastingdienst bent u niet gebonden aan een beperkt aantal dochtermaatschappijen. Bovendien kunt u hogere bedragen verwerken dan via de website van de Belastingdienst zelf. Doet u aangifte voor uw klanten? Dan hoeft u ook niet te beschikken over de inloggegevens van die betreffende ondernemer.

 

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.