Drempelbedrag suppletie omzetbelasting

U bent hier:

Het drempelbedrag voor suppletie omzetbelasting is 1.000 euro. Correcties van lagere bedragen geeft u op via de eerstvolgende btw-aangifte.

Heeft u correcties onder het drempelbedrag suppletie? Dan mag u deze meenemen in de eerstvolgende btw-aangifte. Corrigeert u via de btw-aangifte? Dan krijgt u geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag. U mag er overigens ook altijd voor kiezen toch een suppletie omzetbelasting te sturen.

Correcties op de KOR

De correctiegrens van 1.000 euro geldt niet op correcties op de KOR. Als u de KOR wilt corrigeren kan dat op twee manieren.

  1. In de btw-aangifte over het laatste aangiftetijdvak van het jaar neemt u het bedrag op in ‘Vermindering volgens de kleineondernemersregeling‘.
  2. Heeft u de aangifte over het laatste aangiftetijdvak van het jaar al ingediend? Dan verstuurt u een suppletie omzetbelasting.
Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.