Deadlines aangifte vennootschapsbelasting

U bent hier:

Deadlines aangifte vennootschapsbelasting: Wanneer moet de aangifte VPB ingediend worden? In principe moet de aangifte vennootschapsbelasting voor 1 juni van het volgende jaar ingediend worden. Heeft u uitstel aangevraagd of een afwijkend boekjaar? Dan krijgt u te maken met een andere datum.

Standaard zijn de deadlines aangifte vennootschapsbelasting over het voorgaande jaar gesteld op 1 juni. In de praktijk is dit voor veel ondernemingen niet haalbaar. Daarom vraagt met regelmatig uitstel voor de aangifte vennootschapsbelasting aan.

Zie ook: Hoe doe ik aangifte vennootschapsbelasting?

Boekjaar gelijk aan kalenderjaar

Is uw boekjaar gelijk aan het kalenderjaar? Dan moet u de aangifte indienen voor 1 juni van het volgende kalenderjaar.

Gebroken boekjaar

Heeft u een gebroken boekjaar? Dan doet u aangifte binnen 5 maanden na het einde van het boekjaar.

Kort boekjaar

Bij een kort boekjaar is de situatie iets anders. Als dit boekjaar eindigt op 31 december moet uw aangifte op 1 juni van het volgende jaar binnen zijn. Als het korte boekjaar eindigt in een andere maand, dan doet u aangifte voor 1 april van het volgende jaar.

Uitstel aanvragen vennootschapsbelasting

In de praktijk is de deadline voor veel ondernemingen niet haalbaar. Uitstel aanvragen kan op het beveiligde gedeelte van de internetsite van de Belastingdienst. Standaard krijgt u dan vijf maanden uitstel. Door gebruik te maken van de uitstelregeling belastingconsulenten vraagt u uitstel aan voor de aangifte vennootschapsbelasting voor meerdere ondernemingen tegelijk. U krijgt dan vaak uitstel tot 1 mei van het opvolgende jaar.

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.