Bezwaarschrift btw-aangifte

U bent hier:

Bent u het niet eens met een beslissing van de Belastingdienst? Dan kunt u een bezwaarschrift btw-aangifte indienen. Een bezwaar is niet altijd nodig. In een aantal gevallen kunt u de aangifte corrigeren in de volgende btw-aangifte of in een suppletie.

Bezwaar maken op de btw-aangifte is mogelijk. In het bericht dat u van de Belastingdienst heeft ontvangen staat uitgelegd hoe u bezwaar kunt maken. Op de website van de Belastingdienst is er ook een formulier voor zakelijk bezwaar beschikbaar. Met dit formulier kunt u een bezwaar maken tegen onder andere de aanslag omzetbelasting.

Zie ook: Checklist btw-aangifte

Termijn voor bezwaar verstreken? Dien een verzoek in.

Als u niet op tijd bent met het sturen van uw bezwaar kunt u een verzoek indienen bij de Belastingdienst. U kunt een verzoek indienen voor:

  • uw eigen belastingaanslag.
  • de aanslag van uw onderneming.
  • de aanslag van uw fiscaal partner, als daar gegevens van uw inkomen of vermogen staan.

Dit verzoek moet u schriftelijk indienen en kan tot 5 jaar na afloop van het belastingjaar gedaan worden.

Deel dit bericht:

Credits

Bij ons zit u niet vast aan bepaalde pakketgroottes. Zo betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Per succesvol verstuurde aangifte betaalt u credits. Bij de aanschaf van een licentie ontvangt u voldoende credits om voor een jaar aangiftes te versturen. Heeft u meer credits nodig? Dan kunt u die op ieder moment aanschaffen. Credits blijven onbeperkt geldig en zijn voor alle aangiftes te gebruiken.

Prijzen

Een verstuurde btw-aangifte, opgaaf icp of suppletie kost een credit. Een verstuurde aangifte ib of vpb kost 5 credits. De btw-nummercontrole én uitstelregeling zijn zonder credits onbeperkt te gebruiken.